Månadsbild augusti 2017

IMG_1351

Nu börjar det likna nå´t, men det finns fortfarande några kala fläckar kvar att plantera i, särskilt i den delen (mittendelen) som ställts i ordning i år.

IMG_1360

Purpurklätt (vit och purpur), Mattram, Ulleternell, Borstnejlika, Lejongap (en lus och en mörk), Kungsljus (en vit och några gula), vit Flox, Backnejlika, Rosenplister, Rosenskära, Pionvallmo, Vallmo, Violer/Penséer, vit Malva, Revsuga, Blåklint, Jätteverbena, en röd Astilbe, Nunneört, Daggkåpa och vit Gurkört blommar fortfarande.

Aklejorna, Digitalis, Silverarv, Prästkragarna, Blåklockorna, Stjärnflockorna (vit och röd/djuprosa), Jakobs stege (vit och blå), Toppklockorna och Magnolian har blommat över.

Bolltisteln, Astrarna, Kärleksört (två sorter), Stockrosor, Höstanemoner, Lammöron, Myskmadra, Jättebalsamin (fast i år är den inte så jätte) och några till, som jag inte riktigt vet vad det är, börjar komma.

Åter andra väntar med att blomma, t.ex. en gul iris som jag fick med mig från Skillebyholm augusti 2015,

IMG_1350

Årets ”fådda” växter/blommor, de fröuppdragna (Drakmynta, Chokladskära, vit Blåklocka, liten Solros och Luktärt) och de nyinköpta perennerna (Kaukasisk Förgätmigej, vit Astilbe, Fänrikshjärta) har sett sina bästa dagar i torkan som vi har i år. Förhoppningsvis kommer de igen nästa år.

Oj, det blev en gedigen genomgång (nästan som en inventering) av de blommor som finns i Ovala Rabatten. Inte visste jag att det fanns ett 50-tal olika sorters blommor där!

sign2

Detta inlägg publicerades i Blomsterträdgården, Månadsbilder och märktes , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Månadsbild augusti 2017

  1. Kan vara roligt för framtiden att kunna gå tillbaka och jämföra vad som finns i rabatten.
    Allt gott och kram
    /Anette

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s