Kläder – månadens tema i ”Monthly Makers”

Nu är det på tiden att jag delar med mig av mitt bidrag till augusti månads tema KLÄDER, i den kreativa utmaningen ”Monthly Makers”. Månadens värd för utmaningen i augusti är Elsa Lisa Larson.

MM_aug17

Jag hade tänkt hoppa över den här månaden för kläder står inte högt upp på min ”att-göra-lista” just nu, men så fick jag en snilleblixt (haha). Göra något annat av gamla kläder måste väl också passa in i temat!?

Jag har länge velat göra en drömfångare av en av mina bambu-rockringar LATTJO från IKEA. Den skulle bli gigantisk (ringen är 90 cm i diameter) och jag hade inte lyckats hitta något bra sätt att göra den på.

SNILLEBLIXTEN
Om jag skulle ta och klippa några gamla t-shirtar och linnen i remsor á la trasmatta och knyta fast runt rock-ringen! En kofta med bling-bling fick också bli med, fast klippt i lite större stycken.

Så här blev det till slut:

20170820_105414

Under arbetets gång

Under arbetets gång hade jag rock-ringen upphängd i taket i Uthuset och passade på att gör drömfångaren färdig medan regnet smattrade på plåttaket.

Delar av två gardin-omtag från en ärvd gardinupphängning på Villa Linnea (Nöbbele/Växjö) fick hänga med på ett hörn och bidra med bling-bling de också. Det är de små stenarna som hänger mellan knutarna. Bollarna är i skinn och kommer från ett gammalt pannband i skinn som jag hittade i mina gömmor.

Efterarbete
Nu hänger drömfångaren i mitt sovrum i lägenheten i Gullspång. Jag har en känsla av att den här drömfångaren kommer att ändra skepnad lite då och då och utökas med passande grejer som jag hittar allteftersom. Ett gammalt armband, en rostig hjärtform och en hittad fjäder har redan hittat dit.

Tusen tack för inspiration till att (äntligen) göra den drömfångare som jag så länge gått och funderat på!
sign2

 

 

 

Detta inlägg publicerades i Ekosofi, Hus & Hem och märktes , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Kläder – månadens tema i ”Monthly Makers”

 1. Det var kreativt och roligt! Kul med skapelser som kan fortsätta att leva och förändras allteftersom och så hoppas jag förstås den gör lite nytta också.
  Trevlig helg
  /Anette

  Gillad av 1 person

 2. jmontell skriver:

  men wow vad fint! Älskar den bohemiska känslan!

  Gillad av 1 person

 3. Wilda skriver:

  Vad fint att låta den få växa med tiden. Det gillade jag! Sen är jag verkligen förtjust i återbrukstanken och hur du beskriver arbetets gång. Den är superfin!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s