Kuliga kultur-turer med barnbarnen

Under sommaren har jag varit på tre kul kultur-turer med barnbarnen (och deras föräldrar); Riddarveckan i Hova (läs mer här), Gamla Linköping och Kolmården.

Gamla Linköping
Familjen Lanclins mamma jobbade i Gamla Linköping i somras, så givetvis måste jag åka dit och kolla hur hon hade det. Övriga i familjen Lanclin var också med vid samma tillfälle. Här kan du läsa mer om mammans härliga sommarjobb.

När jag var där jobbades det i repslageriet. Här jobbar mamma tillsammans med lillebror. Hon visade hur man gjorde förr i tiden när man gjorde rep. Barnen fick ofta vara de som vevade på det där hjulet så att snörena och repen bildades.

Storebror och pappan kom från ett håll och jag och lillebror kom från Hova. Vi kom lite före de andra så vi hann titta in i den gamla skolan och provade att skriva med riktiga, gamla bläckpennor.

Vi tog oss också en tur i den fina och välordnade kryddträdgården innan vi sammanstrålade med de övriga.

Vi tittade in i de butiker som var öppna och fick dessutom vara med om ett ”bankrån” på torgets postkontor. Kul inslag mitt i folkvimlet. Tyvärr fick jag inte upp kameran. Det var inte läge för det liksom, i det vädret som var.

Eftermiddagens stora begivenhet var en teaterföreställning; Lasse-Majas detektivbyrå, som visades på den takförsedda uteteatern. Det var tur det för det regnade och var kallt & ruskigt.

20170716_160422

Det var en riktigt trevlig föreställning. Barnskådisarna var jätteduktiga, och de vuxna med förstås!

Efter förställningen åkte vi åt varsitt håll, jag hem till Hova och de till Rimforsa. Vädret tillät inte något dröjsmål. Huga vad regnigt och kallt det var!

Kolmården
Kolmården har också fått besök av familjen Lanclin tillsammans med mig i sommar. Vi hade en härlig dag med perfekt, lite mulet, väder. Det är säkert minst 25 år sen jag var där så det såg helt annorlunda ut nu. Det var när mamman i familjen var liten som jag senast besökte Kolmården. Vi var på Kolmården lite efter säsongen, så det var lite folk, inga långa köer nå´n stans. Så härligt!!

Bamses värld fanns inte då.

Här var det också en jättefin teater med Bamse-tema (förstås!), som vi tittade på.
Nå´n hade stulit tårtan som Lille Skutt hade bakat till Bamse.

Lyssna!

För mig var Bamses värld en glad överraskning. Det var fint gjort, väl underhållet och ett varierat utbud av åkattraktioner för alla åldrar. Jag befarade något mer ”kitchigt”.

20170812_105156

Safarin åker man numera i en linbana, så man ser djuren ovanifrån. Nu är det inga bilar inne bland djuren alltså! En fantastisk anläggning som verkligen gav fina vyer över djuren, både våra inhemska och de mer exotiska.

Vi var både på fågel- och delfinuppvisning. Himlans fint det med!

Lite tokerier hann vi med.

20170812_123410

Rundvandringen bland de andra djuren, alltså de som inte var med på safari-turen, avslutades hos vargarna.

Min favorit blev:
20170812_152659

Kolmården är väl värt ett besök och vi kommer nog snart tillbaka. På helgerna i december är det Sagojul i Bamses värld med marknad, teater och annat skoj. Det kanske vore något att åka tillbaka och se!?

Barnbarn gör livet värt att leva!
sign2

Detta inlägg publicerades i Hus & Hem och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s