Temat är FOTO i ”Monthly Makers” i oktober 2017

Kreativiteten flödar i vårt avlånga land, och bara en liten bråkdel av det får vi ta del av i utmaningen ”Monthly Makers” varje månad. De skapelser, de konstverk och den fantasi som man får ta del av varje månad inspirerar mig till ett eget skapande på en nivå som jag faktiskt inte trodde fanns.

Läs om hur det går till hos månadens värd Johanna här. Temat för oktober är FOTO.

Senast den 28 i varje månad ska man lämna in sitt bidrag, så det börjar bli dags nu!

Från idé till verklighet
Min idé var att sätta foton i det fönster som jag renoverade på en kurshelg i september i år, att helt enkelt använda det tredelade fönstret som fotoram till tre foton. Tillsammans med min förkärlek att göra collage och att jag dessutom sedan länge haft en idé om att göra en serie bilder med de olika årstiderna som motiv, så slog jag slå ihop alla idéerna och nu var det alltså tre idéer som jag kunde göra verklighet av. Inte dumt!!

Sagt och gjort
Först monterades en upphängningsanordning på fönsterbågen så den gick att hänga upp på väggen. Tre delar i fönstret ger tre årstider att illustrera. Jag valde höst, vinter och vår. Sommaren behöver nog en helt egen fönsterbåge med tre delar för respektive månad juni-juli-augusti tror jag!

IMG_1655

Jag började med HÖSTEN eftersom det är mest aktuellt. Jag använde programmet/appen ”Coollage” för att göra collagen. Det ger ”suddiga” övergångar mellan bilderna man lägger in. Det gillar jag mycket mer än om man gör ett collage där får raka linjer mellan bilderna. I pro-versionen (som kostar en liten slant) kan man lägga in hur många bilder som helst. Prova kan man göra gratis, men då är antalet bilder man kan lägga in på varje collage begränsat. ”Coollage” är ett jättelätt, skojigt och lärorikt program att göra ”suddiga” collage med. Man kan lätt bli sittande ett bra tag.

Min hyllning till Hösten
Så här blev höst-collaget:

Collage_höst17bloggtext

Min hyllning till vintern
Efter höst kommer vinter. Så här blev vinter-collaget:

Collage_vinter17bloggtext

Min hyllning till våren
Efter vinter kommer min bästa årstid; vår. Så här blev vår-collaget:

Collage_vår17bloggtext

Slutresultatet
P
apperskopior (30 x 40 cm) på bilderna beställdes. De har precis hunnit komma, så bilderna monterades provisoriskt så att jag skulle kunna fota och visa hur slutresultatet kommer att bli:

IMG_1664

Det här blir alltså mitt bidrag till den kreativa utmaningen ”Monthly Makers” i oktober, med temat FOTO.sign2MM-oktober-foto

 

 

Detta inlägg publicerades i Hus & Hem och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Temat är FOTO i ”Monthly Makers” i oktober 2017

 1. Anja C. Hill skriver:

  Wow! Så otroligt vackert! Vilken tavla du har skapat. Ja, jag saknar ord att berömma din kreation. Vilket liv i bilderna.
  Hurudana papperskopior har du beställt? De är inte blanka eller hur?
  Jag har ju också gjort ett par tavlor av mina bilder med då har jag kopierat dem själv på finare papper och satt dem i mycket gamla ramar som jag har haft hemma. Men, absolut inte alls så här fint.
  Ha det gott!
  /Anja

  Gillad av 1 person

  • Eva Linnea skriver:

   Tack Anja! Bilderna är (tyvärr) på blankt papper. Om jag hade tänkt mig för hade jag beställ matt papper. Det hade blivit lite mer sobert och ännu finare, tror jag. Glaset gör ju att det blir blankt i alla fall.
   En skön helg med omställning till vinter(normal)tid önskar Eva Linnea

   Gilla

 2. jmontell skriver:

  oj, vilket projekt! Både renovering av fönstret och dina fina tolkningar av årstiderna. superfint!

  Gillad av 1 person

 3. Pingback: Monthly makers - era bidrag - Johanna Montell

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s