Fredagsbuketten – en busig bukett av ringblommor

Den här veckan blev fredagsbuketten en bukett av de allra sista ringblommorna för den här säsongen. En spretig bukett som ser lite busig ut.

20171026_114305

Ringblommor tillhör inte mina favoritblommor (pga färgen!) men det doftar så gott när man plockar eller hanterar dem. Och så är de ju medicinskt intressanta också! Ringblomma heter Calendula Officinalis på latin och officinalis betyder att den är en medicinalväxt.
Läs mer på wikipedia, eller googla för recept på ringblomssalva och annat.

Jag har samlat massor med frön av ringblomma i år, både från Evatorp och från rabatterna på gården runt lägenheten i Gullspång, så nästa år blir det många ”solar” som kommer att lysa i köksträdgården. Jag har strött ut ett lager i en pallkrage redan nu. Det ska visst gå att göra så. Vi får väl se!

Många gör sin egen ringblomssalva, men det finns många att köpa också. Vad jag förstår så används ringblomssalva mest till sår, svårläkta eller ”vanliga”, allmänt torr hud, självsprickor och eksem. Naturmedicinskt har ringblomma många andra effekter också.

En finfin fredag och en fantastiskt skön helg önskar
wp-image-1069984437

Detta inlägg publicerades i Blomsterträdgården och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s