Fredagsmys på Evatorp

Jag älskar att elda.
Jag älskar att sitta och titta på lågorna.
Jag älskar att se när gammalt bråte går upp i rök.

20171110_115931

I dag har jag eldat så det står härliga till. Det sista av ”fulhögen” och det som var för grovt att flisa, har gått upp i rök. Det var mycket fukt som skulle bort innan det tog fart ordentligt, så det rykte ganska kraftigt. Jag (främst mitt hår) och mina kläder luktade som rökt böckling, minst sagt.

20171110_115756

Nästa säsong ska eldgropen få en ny säkerhetskant av vita tegelstenar. Tegelstenarna är upphittade på några olika ställen på tomten och jag hoppas det är så´na där som man ska kunna elda på/vid utan att de spricker. Många av tegelpannorna jag fodrade eldgropen ursprungligen med, har spruckit under den här säsongens ibland ganska kraftiga eldning.

20171110_120115

Trädfällning i december
Så nu är det snyggt och prydligt på grillplatsen. I alla fall ett tag. På måndag kommer nämligen ”skogshuggaren” och märker upp alla träd som ska fällas i december. Hujedamej vad ris, kvistar och grenar det kommer att bli när trädstammarna ska befrias från allt!!! Då blir det en ny ”fulhög” att ta tag i. Flismaskinen/kompostkvarnen kommer att få jobba och jag kommer att få elda massor. Det ser jag fram emot.

En fin fredag och härlig helg önskar
wp-image-1069984437

Detta inlägg publicerades i Hus & Hem och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s