Att komma i jul/advents-stämning

Man kan komma i jul- och advents-stämning på många sätt.
Det behöver inte kosta så mycket, om ens något.
Här kommer 15 tips:

1) Man kan åka på julmarknad – Här är vännen S och jag på Knistad Herrgård Julmässa och försöker komma i julstämning. Det gick väldigt bra, trots regnigt och ruskigt väder.

23244045_1931152440471626_3705665975166824447_n

2) Man kan börja pynta – Jag åker bort ett tag och kommer hem 1:a adventssöndagen och då vill jag mötas av ett adventspyntat hem. Så himla mycket pynt har jag inte till advent, men mina elektriska adventsljusstakar, min kalenderljusslinga (bilden) och en adventsljusstake med levande ljus kommer fram varje år. Det ”måste” jag ha.

3) Man kan fånga frosten på bild – Här på Evatorp

4) Man kan invänta snön – Ingenting går upp mot att det blir snö (och kallt) för advents- och jul-stämningen. I dag/natt kom den första snön till Gullspång. Den låg några timmar.

20171114_102156

5) Man kan göra en adventskalender (till barnbarnen) – Den här blir till nästa år. Den är gjord av kattmatskonservburkar. Årets julkalender är redan skapad och överlämnad till barnbarnen. Mer om den i ett eget inlägg framöver.

IMG_1809

6) Man kan inköpa årets årgångsglögg från BLOSSA – och smaka både kall och varm.
Jag har avsmakat redan och smaken är riktigt god, både kall och varm. Se mer här. Bild från BLOSSA.se.

7) Man kan få uppleva ett Luciatåg (i förskott) – Det här fina Luciatåget dök upp på Hova IF´s Damklubbs årliga höstauktion.

20171113_193738

8) Man kan plocka lingonris och sätta i vas (en återvunnen glasburk)  – Om man har egen mark, annars får man fråga om lov.

IMG_1830

9) Man kan dra upp självsådda sk ”dikesgranar” på egna tomten – och sätta i återvunna glasburkar eller i målade konservburkar.

IMG_1824

10) Man kan tända marschaller och ställa på trappan (om man har någon) – De här stod på trappan till Hantverkshuset när Damklubben hade auktion där.

20171113_174134

11) Man kan köpa mandariner – och njuta av den söta smaken och den juliga doften.
Mandarinerna börjar bli goda nu så här lagom till jul.

12) Man kan köpa hyacinter – om man klarar doften. Doften av hyacint är väldigt ”julig” och hör verkligen julen till, men 5 stycken blev lite väl mycket, kan jag erkänna.

13) Man kan välj ut en gran som ska bli julgran senare i december – Om man nu ska ha en gran utom- eller inomhus och har en egen skog att hämta granen i förstås. Annars får det bli ”Torget”.

20171113_110159

14) Man kan fylla på ljusförrådet – Det brukar gå åt en hel del ljus, iaf hemma hos mig, under december. Äkta stearin ska det vara!! Mitt ljusförråd (och ljuskonto) är stort i juletider. Det börjar redan under hösten att förbrukas en hel del ljus hemma hos mig, men då mest värmeljus.

20171113_193707

15) Man kan köpa pepparkakskryddor, saffran, kanel, kryddnejlika och andra julkryddor – och låta doften sprida sig i bak & mat och pynt. Jag älskar malda pepparkakskryddor i min yoghurt. Julens olika dofter är viktiga för mig.

Du kanske har fler tips om hur man kan komma i advents- och julstämning?

En fin fortsatt november önskar
wp-image-1069984437
IMG_1840

Detta inlägg publicerades i Ateljén och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Att komma i jul/advents-stämning

 1. Anja C. Hill skriver:

  Snälla, kära, söta nån! Nu bet den där adventskänslan i mig :-)! Dina råd räcker gott och väl. Kommer inte på något annat än att jag får nog börja fundera på bloggheadern till första december som ska håll till nyårsafton 🙂
  Ha det gott och tack för dina härliga tips!
  Kram! Anja

  Gillad av 1 person

 2. Många bra tips och det kommer inte att saknas stämning hos dig!
  Jag pysslar mig in i julen med ris, blommor, julkorttillverkning och i år blir det nog en kalender till mannen också. Doft av granris kommer man långt med.
  Ha det så gott
  /Anette

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s