Fler ”Att komma i jul/advents-stämning”- tips

16) Man kan köpa tidningar med jultema och gôtta sig åt allt fint & gott man kan göra under adventstiden fram till jul – eller inte.20171028_062707

17) Man kan åka nå´n stans och äta julbord. Bilden från IKEA.

500x250_Julbord_2017-500x250

18) Man kan gå ut i skogen och plocka material till allehanda jul- och adventsskapelser (förutom då granar och lingonris). Lösa grenar, kottar på marken och växter kan man ta utan lov, men ska man tex såga sig en granstam, för att dekorera, är det bäst att hålla sig på sin egen domän eller fråga om lov först. Var försiktig med att plocka mossa och lav! Det tar lång tid för återväxten av dessa ”grödor”.

Jag har förberett två smala granstammar med tvärsteg för en kommande julig dekoration på en av uteplatserna.

19) Man kan stöpa ljus
Jag var med när bla Damklubben stöpte ljus till basarer, auktioner och julmarknader.

20) Man kan frossa i julbilder på Instagram, Facebook, Pinterest eller nå´t annat ställe i cyber-rymden, där ni brukar surfa runt (om ni nu gör det!).

21) Man kan köpa delar till ett pepparkakshus om man inte vill/kan baka själv – och kanske också sätta ihop och dekorera det. Dekorerandet är nog det roligaste! I år har jag en idé i huvudet med sockriga fruktremmar som ”tegel” på taket.

22) Man kan köpa en julkalender för att stödja någon förening, någon välgörenhet eller annat behjärtansvärt. Jag köpte min kalender för att stödja Hova IF (förstås).

20171118_110319

23) Återvinn ”allt” som går att återbruka till nytt pynt eller nya julprydnader – Då infinner sig den ”rätta” känslan för adventstiden och julen, tycker jag.

wp-image-1069984437

 

 

Detta inlägg publicerades i Ateljén, Hus & Hem och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s