I stället för adventsstjärna

Jag älskar julen, och fast jag vet att julen är en kristen högtid, så har jag inga religiösa eller kristna symboler i mitt hem till jul. Undantaget är en krubba jag fick av barn & barnbarn förra julen. Den ska givetvis även tas fram i år.

Adventsstjärna
Så det finns ingen adventsstjärna hemma hos mig. Adventsstjärnan ska ju påminna om Betlehemsstjärnan enl. Wikipedia. I stället har jag två ljusringar i fönstret. Det är (enligt tidningen Lantlivs specialtidning INRED FÖR JUL 2017) förlagan till adventsstjärnan att ha levande ljus i fönstret. Redan de gamla vikingarna kanske??

wp-image-1069984437

 

Detta inlägg publicerades i Ateljén och märktes . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till I stället för adventsstjärna

 1. Anja C. Hill skriver:

  Hej!
  Inte firar heller jag julen som en religiös fest, men ser stjärnan ur min egen synvinkel: Denär väldigt dekorativ. Annars håller jag helt med dig. Jag kör inte med religiösa symboler i övrigt varken inne eller ute, vilket verkar vara rätt populärt – allt från Jesusskulpturer till Budda.
  Dina ljusringar ser riktigt häftiga ut. Var hittar du sådana?

  Ha’t!
  /Anja

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s