Imperiets juvel – Indienresan dag 3

(Dag 1 och 2 har jag skrivit om här)

Dag 3 på Indienresan reste vi med bussen åt syd-väst från Delhi till Jaipur. Lunch intogs på vägen. På restaurangen serverades en i en lång rad av bufféer under resans gång, med en hänförande utsikt. Vädret var perfekt, inte för varmt, men vi satt i skuggan och åt.

Det fina med buffé är ju att man kan välja själv vad man vill ha. Många röror, både med och utan kött, många kryddor, gott bröd, vatten, öl och vin, ris, potatis, pasta och (ibland hiskligt) söta efterrätter smakades av med god aptit.

20171122_150554

Dagens turistmål var City Palace
Väl framme i Jaipur, efter en lång bussresa, besökte vi City Palace. Där bor den enda kvarvarande ättlingen från maharadjornas tid kvar (om jag fattade det hela rätt). Det är en ung kille som bor i huset med flaggan på. Han var inte hemma. Undrar hur det är att bo så här!!!! Vår kunniga guide, Anna, berättade om tiden då maharadjorna (furstar/kungar) regerade i Indien. Det är en spännande historia det här landet har. Vilka rikedomar som dessa regenter spenderade på sin palats. Jisses!

Fyra dörrar/portar som ledde in till en innergård, med symboler för de fyra årstiderna, var det som fångade mitt intresse mest. Påfågelsporten var magnifik.

Givetvis fanns det bilder på olika gudar ovanför portarna.

20171122_173140

Jättefina elefanter vaktade en av ingångarna till palatset.

På kvällen avnjöt några av oss en dockteater i hotellets trädgård. Väldigt indiskt traditionell musik ackompanjerade dockspelet. En skoj upplevelse.

Hotellets buffébord var så läckert dekorerat med modern konst, färgmatchade skålar och bakade djur som dekoration.

Efter en lång dag i buss, var det skönt att sträcka ut sig i en bekväm säng.

wp-image-1069984437

Detta inlägg publicerades i Hus & Hem och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s