Indienresan ”Imperiets Juvel” – Dag 5

Den 5:e dagen började med ett förfärligt liv utanför hotellet. Det var ett bröllopsfölje som var på väg att hämta den blivande bruden. Man gifter sig alla dagar i veckan, alla tider på dygnet (nästan) och året runt, så det kan dyka upp bröllopsföljen när och var som helst. Kul har de!!

20171124_082919

Det här sällskapet var betydligt mindre än det vi såg med elefanten, men jisses vilket liv de där musikerna förde. Samtidigt är det ju kul att få uppleva och lyssna till den glädjen!

Efter frukost satte vi oss i bussen för en lång färd till tigerreservatet i Ranthambore.

På vägen gjorde vi ett besök på ännu ett kollektiv och fick studera hur ädelstenar slipades och förbereddes för att sätta ihop till otroligt vackra smycken (eller elefanter, som på bilderna). Givetvis fick vi möjlighet att handla även i deras butik, och det var det många (kvinnor) som gjorde. Jag ”behöver” inga smycken, så jag letade efter en sköldpadda i stället. Jag hittade en jättefin i brons. Jag återkommer med ett speciellt inlägg om varför jag var på jakt efter en sköldpadda. Enligt feng-shui ska man ha en sköldpadda som ligger och vaktar i norr.

Besök på en gård ute på landet
På vägen gjorde vi ytterligare ett stopp och fick möjlighet att studera hur några familjer ute på landet bodde. De bodde tillsammans en liten by. De hade kor, både lösa och bundna. De tog tillvara ko-skiten och gjorde både byggnadsmaterial och bränsle av det. Beundransvärt, modernt och miljövänligt återbruk av naturmaterial, eller hur!?l.

Familjerna hade ett eget altare, eller mer en offerplats. Vilken gud just de här familjerna hyllade vet jag inte

20171124_152739

Efter den långa bussturen var det skönt att checka in på ett toppenfint hotell med bungalow-känsla.

20171125_112824

sign2

Detta inlägg publicerades i Hus & Hem och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s