Första Fredagsbuketten för året

Första fredagsbuketten för året blir en blandbukett med (bl.a.) två rosa rosor, Eukalyptus-kvistar och två rosa Gerbera.

20180105_124810

Man behöver lite rosaskimrande uppmuntran så här års om man bor där jag bor.
Det har snöat och är +/- 0.
Visserligen är det vitt utanför fönstret, med det är tung & blöt snö som är snor- och/eller glashal!!! Inte trevligt att vara ute och köra bil på enskilda vägar, kan jag med besked konstatera. Jag vågade inte köra in skogsvägen till Evatorp. Med risk för att eventuellt fastna i vallen som plogbilen lagt  upp vid infarten ute vid E20, fastna i den höga mittsträngen eller åka i diket, fick jag avstå.

Jag hade tänkt fota hur det ser ut på tomten just nu och ta årets första månadsbild, men det får vänta. Antingen på att det fryser på så man kan åka på skogsvägen eller att snövallarna och all annan snö smälter bort. I värsta fall får jag ställa bilen på en gammal rastplats och gå några 100 meter. Har man inget att bära på går ju det bra, men jag har en hel del från lägenheten som ska till komposten, så det blir lite för jobbigt.

En fin Trettondagsafton och fortsatt härlig helg önskar
signatur2018

Detta inlägg publicerades i Hus & Hem och märktes , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Första Fredagsbuketten för året

 1. Bethan Modin skriver:

  Hej Eva! Satt här vid min laptop och kollade runt lite. Ska så småningom pyssla om mina tomater, men blir lätt kvar här efter min frukost. Hittade din blogg genom Expressens Leva&bo, som tipsade om ”bloggar du måste följa om du älskar trädgård”. Lavendel och salvia – underbara växter! Så jag bestämde mig direkt! Den här bloggen vill jag följa! Dessutom – så såg jag ju här när jag kollade bland olika växter som du har skrivit om, att du odlat och skrivit om rankspenat, som jag sådde igår. För mig är denna växt, grönsak helt ny och det ska bli spännande att se om dessa frön vill gro och växa! Ha en god fortsättning på dagen och det nya odlingsåret, Eva! MVH Bethan

  Gillad av 1 person

  • Eva Linnea skriver:

   Välkommen som följare!
   Jag satta rankspenat i två pallkragar 2016.Tyvärr dog den ena sådden i en av pallkragarna 2017. Vet ej varför. Hoppas på att den andra sådden i den andra pallkragen kommer igen 2018. Den är ju perenn, men man vet ju inte i zon 3.
   /Eva Linnea

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s