Hej 2018!!

Nu är jag tillbaka till vardagen och bloggen igen.

Januari är en bra månad på ett sätt, för då fyller jag år. I år blir det lite mer firande än vanligt eftersom jag fyller ”tant”. Hur mycket fyller man då? Ledtråd: Jag kommer att kunna utnyttja rabatter som åldersdiskriminerar alla under ?? år efter den 22 januari.

Tillbakablick till december 2017
Jag ska inte göra någon långdragen årsberättelse, utan nöjer mig med att gå tillbaka till december 2017. Då hände det grejer på Evatorp!!

 • Nya E20 ”invigd” med 4 filer och mitträcke, i höjd med Evatorp.
 • Jag fick en egen hänvisningsskylt vid min ”nya” in/utfart. Det är bara jag som åker ut den vägen, så alltså är det ”min” alldeles egna skylt. Vägen ska dras en bit i en annan riktning så småningom, skylten är bara temporär.
  20171222_104838
 • Vägen åt andra hållet ut från Evatorp, börjar ta form. Den vägen kommer att bli min huvudsakliga in/utfart när allt är klart. Det har bildats en sjö precis där vägen ska dras fram, så det blir en hel del dräneringsarbete innan vägen kan färdigställas.
 • Det har varit röjning GRANDE på tomten under december 2017. Massor med träd har fällts.
  20171222_105455
  Just nu ser det ut som ett slagfält på tomten, men när allt ris och alla stammar är borta eller ordentligt staplade i ett hörn av tomten, kommer det att bli så luftigt och fint, massor med mer sol på mina odlingar och lättare att ta sig fram i den östra delen. Jag sparar björkstammarna för att så småningom göra ved av dem.

  Lärkträdet som stod närmast torpet fälldes och förhoppningsvis kan jag få plank och/eller brädor till en uteplats gjort av den stammen. Just nu ligger den delarna prydligt staplad i utkanten av tomten för vidare bearbetning senare. Asp-, alm-och rönnstammarna tar ”motorsågsmannen” med sig.

Jag återkommer med före- och efter-bilder lite längre fram i vår, när jag har röjt en del av allt ris och alla grenar och alla trädstammar som ska bort är bortfraktade. Riset ska få ligga och torka 1-2 år. Sen ska jag flisa det till gångarna i odlingarna och till jordförbättring. Inget kommer att förfaras, allt kommer att tas tillvara.

En fin fortsättning på det nya året önskar
signatur2018

Detta inlägg publicerades i Frukt & Bär, Köksträdgården, Skogslunden och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s