Operation ”Kvist- & grenröj” är inledd!

Medan det ännu är plusgrader passar jag på att börja röja kvistar och grenar från fällningen av träd på tomten i slutet på förra året. Jag tänker låta allt ligga och torka till nästa sommar. Då ska kompostkvarnen/flistuggen få arbeta. Högen av kvistar och grenar kommer att bli gigantisk, så det får kanske bli två högar?

Det har sett förskräckligt ut (!!!) så jag började i den delen av tomten (den NV, Frukt & Bär) där jag ställer bilen när jag kommer. Ett första intryck är ju alltid viktigt som ni vet!

20180129_130009

Januari 2018

Högen i mitten är jord från förra årets leverans av planteringsjord från Hasselfors (via annat trädgårdsföretag) som ska läggas i Ovala Rabatten, i pallkragarna i Köksträdgården och på fruktträden, bärbuskarna och jordgubbarna i år.

Stammarna från den tall som välte i stormarna 2015-16 låg vid jordhögen, men är numera bortforslade. Jag hade en tanke om att göra en hügelbädd av dem, men planerade om. Det ska bli fler bärbuskar där i stället.

Man kunde använda stockarna som solstol och sitta ett tag med nosen mot solen.

IMG_0425

Maj 2017

Nu är alla träd i bakgrunden borta, så ni kan förstå vad mycket sol och vatten & näring bärbuskarna och fruktträden kommer att få ha för sig själva nu. Bilden nedan är från september 2016 och där ser man ännu bättre hur det såg ut i den här delen av tomten.

IMG_9075text

Den regnblandade snön som kom medan jag höll på, övergick så småningom till snö och ligger tyvärr kvar, så vi får se hur det blir i morgon med fortsättningen av ”Operationen”.

Ha en fin kväll!
signatur2018

Detta inlägg publicerades i Frukt & Bär och märktes . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Operation ”Kvist- & grenröj” är inledd!

  1. Pingback: Nu ska här röjas! |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s