Nu ska här röjas!

Det såg förskräckligt ut på Evatorp efter ”motorsågsmassakern” i mellandagarna förra året. Det var överenskommet att grenarna skulle lämnas kvar, så ingen skugga över de som gjorde jobbet. Nu får jag jobba vidare med att röja.

Jag gjorde en kort räd redan i januari på den västra delen av tomten, men sen kom vintern och kylan, så jobbet har legat på is ett tag kan man säga. Läs här och här.

Nu börjar det se någorlunda vettigt ut på den sydöstra delen av tomten, där Skogslunden ligger. Det är röjt på fd Tomtekullen, så att perennerna där ska få sol och värme och växa till sig, det är röjt en bit runt komposterna, en kulle bakom hammocken är rensad och bergeniorna har jag lyckats få fram resterna av, som inte krossats under fallande grenar. Den stora rhododendron-busken, den mellanstora och en av de små har klarat sig. Blåbären ser lite sargade ut, men de hämtar sig nog. En och annan av de små mårbär-buskarna har jag hittat, men inte alla.

20180427_164517

Det ser kanske inte ut som om det har hänt speciellt mycket, men det har det. Det är svårt att fånga förändringen på bild. Det känns iaf i min kropp efter några timmars släpande. Allt smått som har trillat av grenarna krattar jag upp. Det blir massor!

Jämför!

20180427_164517text
20180426_122229textNu tar jag några välbehövliga vilodagar tillsammans med ett av barnbarnen.
Det blir en bra avkoppling!

signatur2018

 

 

Detta inlägg publicerades i Skogslunden och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s