Picasso på Louisiana

Besöket hos vänner i Lund förra veckan innehöll också ett besök i Humebaek/Danmark och Louisiana. Utställningen ”Picasso KERAMIK” var ”huvudnummer”, men det fanns massor med annat att beskåda och beundra förstås. Jättespindeln blev min favorit, alla kategorier. Se bild längre ner i inlägget.

20180207_121029

Picasso – KERAMIK
På utställningen ”Picasso – KERAMIK” fick vi se valda delar av den konst som Picasso gjort på keramik; skålar, kannor, tallrikar och urnor av olika slag.

Picassos biografi
En hel vägg upptog en biografi över Picasso. Här fick man en sammanfattning av hela hans liv och verk i kronologisk ordning. Sån´t här gillar mitt strukturerade sinne!

Annan konst på Louisiana
Även om det är Picasso-utställningen som drar folk just nu finns det massor med annan fin konst att titta på, beundra och njuta av.

De blev en välbehövlig lunch-paus i restaurangen, innan vi inledde ”andra halvlek” med att se Picasso-utställningen en gång till och sen andra delar av museet.

20180207_123618

Vi tog vägen över Helsingör-Helsingborg hem till Lund igen och passade på att hälsa på hos en annan KTH-kompis och hennes man bosatta i Helsingborg. Det blev härliga revbens-spjäll till middag. Tusen TACK!!

signatur2018

Detta inlägg publicerades i Hus & Hem och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s