Månadsbilden – april 2018

Den här månaden kommer månadsbilden väldigt sent pga min resa till Nepal, men bättre sent än aldrig intalar jag mig. Mer om Nepal kommer på bloggen till helgen!!

Det ser väldigt skräpigt ut på Evatorp just nu, för stora delar av tomten är täckt av grenar från trädfällningen. Jag har ett gigantiskt jobb framför mig att röja, lägga grenarna på hög för att torka och sen flisa nästa år. Jag ser det som bra träning!!

Solen sken i dag när jag var på Evatorp så jag passade på att sitta en kort stund och gôtta mig i solen. Det är något alldeles speciellt med vårsolen, eller hur?

CollageApril18besk

Jag välkomnades hem till Sverige igen med ett (nästan) snöfritt Evatorp. Bara liiiite snö fanns det kvar vid trappan åt norr.

20180412_141731

En enda krokus hade slagit ut och sken som en (lila) sol mot mig. Pga hjortarna/rådjuren/hararna har jag inte planterat några krokusar, så den här måste ha funnits där sen tidigare. Jag har aldrig sett den tidigare, så den har kanske klarat sig just i år från att bli uppäten.

20180412_140832

Några tappra snödroppar hittade jag i Ovala Rabatten.

Annars var det inte mycket i blomsterväg som hade hunnit komma. Julrosorna, som jag hade hoppats mycket på. har blivit godis till hjortarna, så där är det tomt.

Men allra gladast blev jag för de små ramslöksbladen som stack fram på fd Tomtekullen, när jag hade röjt bort alla grenarna som låg där efter trädfällningen i slutet på förra året.

Borta bra men hemma bäst!
signatur2018

Jämfört med månadsbilden i mars har det hänt en hel del.
MarsCollage1 (2)

Detta inlägg publicerades i Månadsbilder och märktes , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Månadsbilden – april 2018

  1. Bethan Modin skriver:

    Hej Eva! Jag tycker att det här med månadsbild låter kul och känner mig inspirerad till att följa ditt exempel, välja ut en plats, kanske en bit av perennrabatten eller en bänk i köksträdgården och varje månad ta en bild. Kan vara roligt att sen vid årets slut titta, jämföra och minnas. Ha en riktigt bra dag/Bethan

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s