Humöret stiger

Efter att i några veckor drabbats av missmod, blogg-torka, vinterväder, snötäckt köksträdgård, oframkomlig väg till Evatorp, förkylning och allmän vintertrötthet, börjar humöret och kreativiteten återvända.

20180314_113233

Under tiden har jag roat mig med att vara på årsmöten i Hova IF´s Damklubb och Gullspångs Trädgårdsförening, vara på bowling-fest i Laxå, vara och serva på en auktion och en bingokväll, titta på sport på tv (OS, Paralympics, skidskyttetävlingarna och SM-veckan), laga trasiga saker, fixa kortslutning, avsluta och fixa UFO´n (UnFinished Objects), promenera och upptäcka nya promenadvägar, leta reda på (och låna) grejer till vandringen i Nepal, rensa garderoben och skänka till Second Hand i Mariestad och genomföra årets fasta.

Det har definitivt inte fyllt mina dagar, så jag har tagit de väldigt, väldigt lugnt. Inte mig emot, men efter några veckor börjar det bli trist och det börjar krypa i kroppen.

Efter min födelsedag, pappas 90-årsfirande, besök hos vänner i Lund och sportlov i Rimforsa blev det liksom tvärstopp i planeringen pga vintervädret. Då infann sig något av abstinens efter den hektiska början på året.

Jag har INTE …….
Det blev inget besök på Trädgårdsmässan i Älvsjö i år, min planerade städning av tomten på Evatorp frös och snöade inne, förkultiveringen av årets odlingar tar jag i tu med när jag kommer hem från Nepal och måla möbler med två katter i huset låter sig inte göras.

20180322_182024

Jag har …..
Många timmar framför tv´n har jag suttit och stickat och virkat under de här tre sista veckorna. Den vita filten i sovrummet är klar, brottarlinnet är avslutat och det påbörjade linne är upprepat och ska bli nå´t annat.

Nytt stick-projekt
Mitt nästa, redan påbörjade, stick-projekt är en tröja i ullgarn, från ULLCENTRUM på Öland, till min dotter Linnea. Jag sitter nästan och blir avundsjuk för att hon kan ha ull-tröjor. Det kan inte jag! Det ska bli en tröja med flätmönster på framstycket och det kommer att bli så snyggt, så snyggt.

20180326_215641

Jag går ut lite lätt med enkla flätor på ärmarna som uppvärmning. Fram på tröjan ska det vara ett betydligt mer ”avancerat” mönster med flera olika flätor. Det är en rolig utmaning, som kommer att ta sin tid. Grundmönstret är en helt slätstickad tröja med raglanärm, så flätmönstret får jag hitta på själv. Min dotter har visa önskemål som jag givetvis ska försöka infria.

I morr´n
I morr´n styr jag kosan mot kattpensionatet och lämnar herr Zalmiak och Nizze Lakritz, åker vidare till kusin M för några dagars umgänge och tar sen flyg från Arlanda till Kathmandu för en härlig vandring i bergen i mellersta Nepal. Varken wi-fi eller internet är att lita på i det landet, så jag återkommer när jag är hemma igen.

GLAD PÅSK
önskar
signatur2018

 

Detta inlägg publicerades i Ateljén och märktes , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Humöret stiger

  1. Ylva skriver:

    Glad påsk önskar jag dig med.🐣🐥🐔🐇 Jag önskar dig också en fantastisk resa till Nepal..
    Var rädd om dig🍀🍀🍀🍀

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s