Utedisk & Utedusch

Under sommaren diskar jag utomhus för det mesta. Den här vackra sommaren har det alltid blivit diskat utomhus. Värre var det förra sommaren!!

20180522_181640

Diskbänken är placerad alldeles invid pallkragarna i Köksträdgården, så jag kan ta till vara allt (disk)vatten till odlingarna. I år är det en industribänk som får agera diskbänk.

Vattnet tar jag från egen brunn, via pump, med min fina rosa slang. Samma slang används till den soluppvärmda duschen, så det blir ett evigt flyttande hit och dit med slangen, men det är det värt. Ni skymtar slangen på bilden nedan. Önskvärt vore givetvis att ha två vattenutkast, men det är överflödigt.

Visst är det snyggt, mitt ”duschrum”!? Det fattas bara en vägg så man inte behöver visa upp sig i all sin nakna glans när grannarna är här. Som tur är, är de inte här så ofta. Lutningen på varmvattenröret ska fixas. Det är trädgårdsplattan den står på som inte ligger helt plant. En murarhink samlar duschvattnet när jag duschar, som sen används i odlingarna.

En annan fördel med att diska och duscha utomhus är att det inte fylls på i septitanken så snabbt. På de nästan tre åren som jag har haft Evatorp har den bara fyllts till ca 2/3.

Att kissa i Towa-kannan sparar också spolvatten från toaletten, som annars skulle hamna i septitanken. Towa-kannan använder jag dagligen (Förstås!).

Snart kanske det blir vattenransonering i kommunen, men vet ju aldrig. Då är det fint att ha en egen brunn, men den är ju inte outsinlig, så jag spar på vatten i alla lägen och använder att vattna odlingarna med.

Ha det gott!
signatur2018

 

Detta inlägg publicerades i Ekosofi, Köksträdgården och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s