669 kilometersrundtur

Nu är jag nyss hemkommen från en rundtur på västkusten. 669 km blev det på en vecka. Starten gick efter jobb på ”Riddarveckan i Hova” förra måndagen. Nizze var på kattpensionat. Färden (i bil) gick från Hova, över Uddevalla och en bit söderut ner till Lyckorna. Sen norrut igen till Fykan och till slut ännu längre norrut till Öddö strax söder om Strömstad.

LYCKORNA
Första stoppet var hos Barbro i byn Lyckorna. Där bor hon på somrarna med en vidunderlig utsikt över havet.

Hon bor i ett eget vackert litet hus, medan jag fick den stora äran att sova i stora huset. Barbros hus skymtar bakom den härliga rosenbusken.

20180710_100430

”Hela släkten” bor i husen runt omkring och nere vid havet har de en gemensam brygga med ett jättefint badhus. Vi badade givetvis, till och med jag. Jag hade inhandlat en baddräkt i Ljungskile, som jag invigde. Rovfågeln på bild 2 är i plast och ska skrämma bort alla måsar som kommer och smutsar ner.

Alldeles i närheten ligger ett äldre hus som en i släkten har gjort om till pensionat. Alltså vilket hus! Och vilken inredning! Så utsökt så man nästan fick andnöd. Jag kom mig inte ens för att ta bilder. Som ett fint minne från besöket köpte jag en likadan duk som alla frukostborden var dukade med. FLORAL heter den och är i ekologisk bomull från Ekelunds.

Floral_145x145_s1200x_

God mat och gott vin fick jag och trevlig shopping hann vi med också. Baddräkten, en skjorta och en farfarströja fick följa med hem.

Sen fortsatte min färd mot Fykan och Pi-Charlotte och hennes nya hund Ida.

FYKAN
Bo närmare havet än vad Pi-Charlotte gör på Fykan, det kan man nog inte göra.

20180712_08100120180712_081044
De gamla sjöbodarna är väl underhållna av de som bor här och är helt fantastiska med sitt enkupiga tegel på taket.
20180712_110400

Här blev det också en del shopping, men vi tog oss snabbt tillbaka till havet, bort från hettan. Svetten lackade och vi orkade bara åta en smörgås och glass till lunch. En fin sommarklänning kom med hem från en av dagsturerna. Mitt nagellack passade precis!

20180712_170257

Det växer inte mycket så nära havet, med blåst och saltvatten, men några växter trotsar både väder och vind. Även ett så torrt och hett år som i år.

Krabba är det gott om. Ätbara? Vet ej.
20180712_081152

Efter Pi-Charlottes (och Idas) gästfrihet åkte jag vidare till mina KTH-kompisar Monika & Sven ute på Öddö.

ÖDDÖ
Där bjöds det på räkfrossa nere vid stranden tillsammans med alla deras trevliga (norska) grannar. Bord av två surfingbrädor och ”knytis” med räkor, ost, vin och jordgubbar blev det en riktig fest i solen (till att börja med). Det blev ganska svalt när solen försvann och kvällsbrisen kom.

20180713_182212

Det är vackert på västkusten!

20180713_204842

Efter bad (igen!), fotbollsVM på tv, en härllg båtutflykt, lite fiske, gott på grillen, gott vin och trevlig samvaro styrde jag kosan hemåt igen. Jag åkte över Säffle-Karlstad-Gullspång till Evatorp i Hova.

20180714_181005

Minnena från deras blomsterpottor kommer leva kvar ett tag i mig.

Vad som mötte mig när jag kom tillbaka till Evatorp igen, efter en vecka i denna hetta, återkommer jag till. Borta bra, men hemma bäst.

Ha det gott och ta väl hand om er i denna overkliga sommar som vi har i Sverige i år!
signatur2018

 

Detta inlägg publicerades i Hus & Hem och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s