Täckodling i dessa torra tider

Ont om gräsklipp har det ju varit gott om den här sommaren, så vill man täckodla får man vara uppfinningsrik.

Det enda som växer (nästan!) är alla de rotskott som kommer längs med rötterna till de lövträd (främst asp) som fälldes i slutet på förra året. Nu har jag börjat ta tillvara skotten isf att gå fram med trimmern över dem.

Så här såg det ut på min ”uppfart” till torpet när jag kom hem från min tripp längs västkusten:

Man kan tydligt se hur det skjuter skott längs med de rötter som går tvärs över uppfarten.

Jag har varit flitig (Alltför flitig!?) med att gå med trimmern över alla rotskott innan de vuxit sig för stora. Nu låter jag dem växa upp en bit och använder till att täcka odlingarna med. Här är den en squashplanta som fått sig ett täcke med aspskott.

20180719_091426

Har man dessutom en gullig svärfar till en av mina väninnor, som har får, kan man också få täckmaterial. Fårullen har hamnat i rabatten ”Ovalen”, främst för att hålla hjortarna borta från mina blommor.

Nu när det äntligen har kommit några mm regn (6 stycken i går), så kanske täckmaterialet gräsklipp börjar arta sig. Men det ser dystert ut!

signatur2018

Detta inlägg publicerades i Blomsterträdgården, Ekosofi, Köksträdgården och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s