Trädgårdsbesök – Tusen Trädgårdar

När det var ”Tusen Trädgårdar” den 1 juli besökte jag en fin trädgård några mil söderut. Det blev bara ETT trädgårdsbesök den dagen, för sen åkte jag till ett gigantiskt loppis och där tog krafterna slut.

Loppisbesöket
Det var hur mycket grejer som helst, hur mycket folk som helst, varmt som i en bakugn men hur festligt som helst. Jag letade efter en mini-plättlagg, och hittade en till slut. Jag hade nästan givit upp.

Trädgårdsbesöket
Trädgården jag besökte var en mycket välskött, välrensad, välplanerad, fint dekorerad och varierad trädgård med både blommor, träd, buskar, örter, grönsaker och frukt & bär. Dammar, stenpartier, sittplatser och gångar mellan de olika delarna i trädgården var en fröjd att skåda.
Jag fick en hel del inspiration, förstås. Fina rabattkanter; idéer att ta efter!?

Mys måste man ju också ha plats för.

En ”Robban” hade man givetvis. Han hade en snygg p-plats!

20180701_105006

Dekorationerna i trädgården inspirerade mig att köpa en rostig blomma med mig hem.

Ännu mer ”konstigheter” 🙂 .

Min rostiga blomma hamnade i ”Örtagården” hemma på Evatorp.

Dammar
Dammar fanns det några stycken. De var jättefina och visst blir jag sugen på att skaffa mig något vattenblänk på Evatorp. Vi får se!

Stenpartier
Stenpartier fanns det också några stycken. En slänt blir ursnygg med stenar och låga växter.

Köksträdgården
Köksträdgården var lika välordnad och välskött som övriga trädgården. Tre ”kedjekopplade” växthus, var en idé som jag ska klura vidare på.

Ägarinnan hade samlat på Klematis, och det märktes överallt i trädgården.

Tusen tack till ägarna till just den här trädgården och alla som öppnar sina trädgårdar för oss andra att strosa omkring i, ”stjäla” idéer från, bli inspirerade av och få köpa blommor/växter med oss hem, både levande och ”rostiga”.

signatur2018

 

 

Detta inlägg publicerades i Hus & Hem och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s