”Frukt & Bär”

Avdelningen ”Frukt & Bär” har fått extra omvårdnad och kärlek den här säsongen. När alla lövträd, som stal både vatten, näring och sol i området, är borta, ska det väl bli fart på bärbuskarna och fruktträden.

Ett (nytt) familjeplommonträd har tillkommit på frukt-sidan i år.

20180904_141409Så nu finns det ett familjeäppelträd (planterat 2016), ett familjepäronträd (planterat 2017) och ett familjeplommonträd (planterat 2018) i fruktträdgården.20180904_141519_LIRaden med bärbuskar har utökats med en uppstammad svartvinbär, Mullbär, Havtorn,  Gojibär, Blåbärstry, Björnbär och Hallon, så nu är det drygt 40 olika buskar och träd i ”Frukt & Bär”. Räknar man med de amerikanska blåbären (som står i ”Skogslunden”) blir det drygt 50. Att det var så många, och så många olika sorter, visste jag faktiskt inte ens själv, men massor och mångfald är min melodi.20180902_124002

Nu består ”Frukt & Bär” totalt av 1 gammalt äppelträd, 3 Humle, 6 Björnbär, 1 Björnbärshallon, 11 hallon, 2 Mullbär, 2 Havtorn, 2 Gojibär, 4 Svarta vinbär , 2 Blåbärstry, 1 Vitvinbär, 4 Krusbär, 1 Blodfläder, 1 Chokladkörsbär, Jordgubbar, 3 Vresrosor och familjeträden äpple, päron och plommon + amerikanska blåbär.

Not till mig själv till nästa säsong: fler svarta vinbärsbuskar.

Skörden av äpplen på det gamla äppelträdet är det enda som är att skryta med. Skörden från jordgubbarna och bärbuskarna har varit minimal. På det nya äppelträdet sitter det ett enda äpple. De andra nya fruktträden har inte börjat bära frukt än. Men nästa år blir det nog ”andra bullar” hoppas jag.

signatur2018

 

Detta inlägg publicerades i Frukt & Bär och märktes , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s