Jättepumpor, Nakenfröpumpor och Dekorationspumpor

I år har jag slagit på stort och sått (direkt på friland) tre olika sorters pumpa; Jättepumpa, Nakenfröpumpa och Dekorationspumpa.

Jättepumpa
Jag har 7 stycken Jättepumpor på gång. Det blir fin dekoration till Halloween, för jag tänker inte göra soppa på dem. Sorten är ´Gele Rausen´ (LORD NELSON/Nelsongarden).

Rankorna slingrar sig iväg flera meter. Jag låter dem göra det, trots att jag vet att man ska kapa rankan efter några pumpor, för jag tycker det ser så läckert ut.

20180904_143055

 

Nakenfröpumpa (´Gleisdorfer Olkurbis´, LORD NELSON)
Det är första gången jag odlar Nakenfröpumpa i år. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra med dem, men det är snygga. Fröerna inuti ska jag givetvis ta reda på, men ytterskalet och köttet får nog gå till komposten.

20180904_143222

Tre stycken pumor har jag sett hittills.

Dekorationspumpa
Fröerna hade jag kvar sen tidigare. I år har jag tagit en del pumpor tidigare för att få dem riktigt små. Nu får resten vara kvar och bli riktigt stora. Det har inte blivit någon riktig fart på produktionen än, men det är på gång.

Så här såg skörden ut förra året. Alla gröna pumor blev orange så småningom (men långt efter Halloween!) och möglade och ruttnade trots att de låg varmt och torrt. De var inte så hållbara alltså. Den stora pumpan blev helt knallorange och finns fortfarande kvar 🙂 .

20171112_084222

signatur2018

 

Detta inlägg publicerades i Köksträdgården och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s