Samla fröer – Vilka samlar du?

I år har jag varit en flitig frösamlare.

Mest blir det att jag samlar blomfröer, men i år har jag även samlat en del fröer från köksträdgården. Jag föredrar så´nt som frösår sig själv eller som är perenna (både när det gäller blommor och grönsaker) men det är kul att experimentera och se om det blir nå´t av egeninsamlade frön.

Grönsaker:
Mangold
Sallat
Fänkål (att äta och krydda med, inte så nästa år)
Dill
Palsternacka
Majs
Sockerärter
Rankspenat

Blommor:
Tagetes
Krasse
Ringblommor
Tobaksblommor
Solros (mörk)
Lejongap (olika färger)
Mörk Stockros
Ljusgul Stockros
Rosenskära (mörk)
Luktärt

Vad samlar du för frön?

signatur2018

 

Detta inlägg publicerades i Blomsterträdgården, Köksträdgården och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Samla fröer – Vilka samlar du?

 1. Tantfrö skriver:

  Vad roligt att samla egna fröer! Det vill jag också göra mot slutet av säsongen. Hur gör du när du samlar in fröerna, är det ”bara” att plocka från planta/frukt och torka?

  Gillad av 1 person

  • Eva Linnea skriver:

   Ursäkta dröjsmålet med svar. Ja, jag plockar fröerna när de är mogna på blommorna och nästan håller på att ramla av. Tar man fröerna för tidigt är de inte mogna och gror inte. Allt ”skrufs” försöker jag ta bort så gott det går, men jag är inte 100% noga eftersom det bara är till mig själv. Skulle jag ge bort eller sälja fröer skulle jag vara mycket mer noggrann.
   /Eva Linnea

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s