Att komma i julstämning 2:a advent

I helgen har jag kommit i julstämning riktigt ordentligt. Det har varit julmarknad i Gamla Linköping med bl.a. korvstoppning och pepparkakshusdekoration i Rimforsa.

Friluftsmuseet i Gamla Linköping bjöd på en regnig, grå och ruggig lördag, men (jul)stämningen var på topp ändå. Det var hur mycket folk som helst, hur mycket bilar som helst på parkering, hur många knallar som helst, hur mycket grejer som helst att köpa och/eller äta, julsånger, julgranar och annat pynt och fina miljöer att titta på och ta del av julstök från förra seklets början. Som vanligt patrullerade en polis på gatorna och några fina damer i fina kappor med pälskragar skymtades. Jag följde upp den gamla traditionen att äta en strömmingsburgare till lunch. Den var god.

Det bakades pepparkakor i vedeldad ugn, det stoppades korv på gammeldags vis, smeden jobbade ute på ett av torgen, många av husen var öppna för besök, växthuset och de flesta affärerna var öppna och givetvis kunde man fika.

20181208_134901

Helgens julförberedelser kröntes med ett fint dekorerat pepparkakshus hemma hos barnbarnen. Barnbarnen hade förberett med inköp av dekorationsgodis, kristyren blev perfekt och hela pepparkakshuset var helt ända till slutet.

En härlig helg med mycket julstämning blev det.
signatur2018

 

Detta inlägg publicerades i Hus & Hem och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Att komma i julstämning 2:a advent

 1. Kan tänka mig att Gamla Linköping bjuder på den ultimata julmarknaden. Miljön är ju fantastisk och de verkar vinnlägga sig om gott hantverk. Kul att baka pepparkakshus och fint blev det!
  Kram
  /Anette

  Gillad av 1 person

  • Eva Linnea skriver:

   Min dotter Linnea har arbetat där under hösten. Hon hoppas givetvis att få fortsätta. Allt beror på om det blir någon ny regering som kan besluta om nya pengar till museet. Det är hon som stoppar korv på bilden.
   /Eva Linnea

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s