Vårstädning – Utmaningen ”1 projekt i veckan” vecka 12

Bara så ni vet: Jag storstädar ALDRIG!

Jag ”småstädar” jämt i stället. Då blir inte tröskeln så stor att ta sig över innan man sätter i gång. Så någon STOR vårstädning blir det inte i Nya Villa Linnea.

20190322_122228

Den största vårstädningen fick faktiskt bilen den här veckan, inuti. Det var MYCKET välbehövligt! Utanpå behöver den också tvättas, men det får vänta tills jag har ett ärende till ett ställe med biltvätt. Karlsborg på söndag blir det nog.

Byte till vår/sommar-kläder
Uppmaningen att vårstäda i ”1 projekt i veckan” inspirerade mig den här veckan till att byta från vinter till vår/sommar, när det gäller mina kläder. Bort med allt mörkt (mest svart & grått) och in med det ljusa. Jag är mycket av en jeans-människa under våren-sommaren, så nu hänger mina vita, beiga och jeansblå jeans uppe i garderoben i sovrummet. Vinterjackan hänger nu i källaren tillsammans med vantar, mössor, vinterkängor och vinterstövlar. I hallen hänger i stället den nya ljusrosa vårjackan tillsammans med några ljusa koftor och några andra ljusa jackor.

20190328_131240

Nyinköpta knallrosa trädgårdsbrallor (egentligen snickarbrallor) och trädgårdsbrallorna från förra året hänger beredda på tamburmajoren i hallen. En svart regntät jobbjacka hänger också där. Man måste ju vara beredd på att det kommer att regna vissa dagar ;).

Snart dags för vårbruk (=vårstädning i trädgården)
Vårbruk i trädgården innebär mycket städning av rabatter, jordgubbsland, bärbuskar och pallkragar, så det får också räknas till vårstädning. Men det återkommer utmaningen till längre fram läser jag.

Det mesta vårbruket kommer att göras på Evatorp, men ett och annat ska fixas i trädgården på Nya Villa Linnea också. Mest blir det inredning av altanen och ”grillplatsen” som första steg. På sol-uteplatsen på framsidan (söder) ska de två amerikanska däck-stolarna stå med ett litet bord mellan.

förvaringsdrottningen2019a

signatur2019a

 

Detta inlägg publicerades i Nya Villa Linnea och märktes , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Vårstädning – Utmaningen ”1 projekt i veckan” vecka 12

  1. Pingback: 1 projekt i veckan – vecka 13, 14 och 15 |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s