Månadsbild april 2019

1 april och dags för ny månadsbild.

CollageApril19b (2)

Nu är förberedelserna för den nya odlingssäsongen i full gång. Pallkragarna som ska vara mini-odlingstunnlar/växthus i år har börjat förberedas med sina överdrag, kåltältets stomme är på plats, några nya pallkragar har tillkommit (så nu är det nästan 2 pallkragar på höjden på samtliga 54 pallkrageplatser!!) och nytt ensilage är bärgat från Herr & Fru Bonde och utlagt.

Det har börjar gro på vissa ställen. Rabarber, höstsatt vitlök, övervintrad spenat, perenn ”lök” och en skräppa har tittat upp redan.

Sen kunde jag inte låta bli att testa hur trasig den nya odlingstunneln hade blivit när den blåste i väg i höstas. Det var faktiskt inte så farligt, det var helt ok. Några sömmar hade gått sönder, men det blir bara bättre för ventilationen tröstar jag mig med. Stommen till odlingstunneln har stått kvar på plats över vintern, men överdraget har legat i uthuset.

20190401_152206Längre fram ska tunneln förankras bättre så den inte blåser i väg igen, innan det ska flytta in tomater, gurka, melon och Gyllenbär. Vi får se hur mycket som får plats.

signatur2019a

Detta inlägg publicerades i Månadsbilder och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s