Välkommen Juli!

Snart blir det ny månadsbild i top- bilden. Den här får duga så länge, tills jag kommer hem till datorn.

Det blåser i dag. Lätt vind står det, men det håller jag inte med om. Snarare kuling och storm i byarna. Jag gillar inte när det blåser! Odlingstunneln står pall, än så länge, men det svajar rejält.

För det mesta återanvänder jag all jord, efter en rejäl rensning av rötter o dyl. Då kan man få en del överraskningar i pallkragarna. I år växer det några majsplantor och (tror jag) en planta gyllenbär bland sparrisen.

Nu kan det komma från häst-skiten jag preppat sparris-bäddarna med, man vet ju aldrig. Snygga är de så de får stå kvar.

För övrigt blommar pionerna överdådigt i år och Köksträdgården och Frukt&Bär sköter sig med den äran. Rödbetspallkragarna har jag täckt över, för blasten är tydligen godis för hjortarna, jordgubbar och smultron frossar jag i och jag spanar girigt efter björnbärs-blommor. Det kommer massor!

En skön början på den fina odlingsmånaden JULI

önskar

Detta inlägg publicerades i Köksträdgården, Månadsbilder och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s