Månadsbild september 2019

Vart tog augusti vägen? Min augusti upptogs av en influensa (redan!?) med påföljande fruktansvärd hosta. Det är otroligt segt med en influensa/förkylning på sommaren/sensommaren, min är inte riktigt över än. Nog om det, men augusti ”försvann” i detta töcken och det blev inte mycket bloggat under den månaden.

Nu bli det bättring!!

Det har gått några dagar in i september och här, bättre sent än aldrig, kommer månadsbilden för september 2019.

Collage2sep (2)Collage2sepText

Odlingstunneln är sprängfylld med mest gurkor, men också några tomater och förhoppningsvis även meloner och physalis. Tomaterna ser rätt ynkliga ut, physalisen har bara några få blommor, melonerna är pyttepyttepyttesmå, men alla gurkor levererar i massor. Mest är det inläggningsgurkor, men en och annan slanggurka har jag också fått.

Jag fick frön från Arboga-gurka som jag förkultiverade 14/5. Ett enda frö tog sig och plantan planterades i odlingstunneln i början av juli. En gurka har jag skördat, men det kommer fler. Fröna fick jag av min dotter, som fått dem på sin gamla arbetsplats i Gamla Linköping. Hon ska ta frön från den här gurkan och se om det blir några ”barn”. Av den anledningen lät jag den hänga kvar ett bra tag.

20190827_091140

För övrigt växer det på rätt bra i Köksträdgården. En bifftomat är skördad, men sen är det nästan bara små gröna omogna tomater som pryder de pampiga plantorna.

20190831_210055

Jag har börjat skatta ”Sälen ” på potatis. Det blir en hel del.

20190901_093514.jpg

Grönkålen spränger snart sitt kåltält, broccolin för en tynande tillvaro, hjortarna har varit och smaskat på rödbetsblasten och den ofrivilligt samplanterade majsen i en av sparrispallkragarna är snart skördeklar.

Och överalltihopa svävar Jätteverbena. Denna fantastiska växt! Den har frösått sig så till den milda grad och har nästan kvävt en av morotspallkragarna. Jag trodde inte den frösådde sig så bra, så jag grävde upp och sparade några plantor från förra året. Det hade jag inte behövt!

Nu hoppas jag på en fin, lång, solig och varm september, med lagom med regn så alla ”kart” inner mogna och bli till fina skördar framöver.

Ha det gott!
signatur2019a8145431125027236477.png

Detta inlägg publicerades i Månadsbilder och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s