Rabarberfat i betong

Nu när grönsakslandet mer eller mindre sköter sig självt, sticker jag emellan med ett efterlängtat projekt i betong; ett rabarberbladsfat. Jag har spanat länge på ett av de jättestora bladen i pallkragarna med rabarber och nu ville jag inte vänta längre. Det kanske hade kunnat bli ännu lite större, men jag vågade inte chansa.
20200714_133616
För att få till en kulle att lägga rabarberbladet upp-och-ner på föste jag ihop grus inne i uthuset till en rätt hög kulle för att det skulle bli ett djupt fat, lagom till ett fågelbad.


Betongen blev ganska lös, men det funkade ändå. Ett lager med betong direkt på det färska rabarberbladet och sen armering med hönsnät innan nästa lager med betong lades på. Det är lite trickigt att få hönsnätet dolt inne i betongen, man får böja in kanterna så att de inte spretar ut.

Efter några dygns brinntid och med några vattendränkningar vågade jag vända på härligheten. Det såg juste ut! Jag testade med att hälla vatten i fatet och dekorera med några blommor, bara på skoj. Förhoppningsvis blir fatet tätt så småningom, annars får jag fixa det på något vis. Vattenglas har jag läst ska vara en bra lösning. Fatet är ungefär xx cm i diameter.

Nu ligger fågelbadet på sin rätta plats i stenöknen på södersidan på Villa Linnea i blöt och på tork, så att jag kan borsta och pilla bort allt det gröna och fatet blir som det ska vara; helt grått.

FÖRE första borstet och pillet:

EFTER första borstet och pillet:

Ha det gott!
sign13748452648351088748.png

 

Detta inlägg publicerades i Nya Villa Linnea och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s