Eldiga Rabatten (uppdatering 1)

Solrosorna stormtrivs fortfarande i Eldiga Rabatten. (Tidigare blogginlägg här)

Den tänkta inramningen, i vitt, räckte inte till, så nu är det en Åbrodd-rabatt ”in the making” i kanten. Från början kommer denna fantastiska Åbrodd från en trädgård där vi ordnade krydd/ört-rabatt, när jag gick en odlarkurs i Stockholm. Denna Åbrodd har flyttat med mig i mina flyttar från Nöbbele/Växjö, Gården/Brevik/Karlsborg, Evatorp och nu har den landat på Villa Linnea i Hova. Min dotter har också fått massor med sticklingar och ska bygga upp en häck hon också.

Resten av de sådda Ringblommorna, de andra (låga) Solrosorna och Tagetes lyser tyvärr med sin frånvaro. Möjligen kan det bero på att fåglar (skator) har varit och rört om i rabatten. De letade väl efter frön!?

Den förkultiverade Krassen tar tid på sig. Inga blommor syns till än.

20200730_105604

Renfana och Johannesört är transplanterade, på försök, från Evatorp.

Ja, inte ser det vackert ut i Eldiga Rabatten just nu, men till nästa år har det vuxit till sig hoppas jag. Det är tur att jag har en målande och fantastisk målbild framför mig, annars hade jag nog blivit deprimerad.

Lev väl!
sign13748452648351088748.png

 

Detta inlägg publicerades i Blomsterträdgården, Nya Villa Linnea och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s