Pepparkakshus hör julen till!

I helgen byggde ett av barnbarnen och jag ett ”Pippi-hus” från Annas Pepparkakor. Med bomullsbollar och pärlsocker som snö och massor med dekorationsgodis och kristyr blev det fullt i ”kattsäkringslåddan”. Låddan är påkallad efter förra årets kattkalas på godsakerna. Ju mer desto bättre! Det här är inget pepparkakshus för minimalister!

Som pricken över i hämtade barnbarnet lådan med plastfigurer och tog fram Pippi, Annika, Tommy och Lilla Gubben och placerade ut figurerna på och runt huset.

När vi satte ihop huset använde vi en nyhet för i år; BAKING GLUE från Dr.Oetger. Med  egen och köpt kristyr och köpt godis gick det som en dans med denna nyhet! Det var viktigt att värma upp ”klistret” innan, för annars var det väldans trögjobbat. Se instruktion i länken ovan.

En härlig adventstid med massor av pepparkakor, lussekatter och glögg önskar
sign16921710848900477948.png

(Från hemsidan) 2020 firar Pippi Långstrump 75 år. För att fira henne har Annas Pepparkakor i samarbete med Astrid Lindgren AB tagit fram ett magiskt Villa Villekulla Pepparkakhus! Huset har två våningar, en veranda och skorsten. Nyheterna är en del av Astrid Lindgren AB och Rädda Barnens globala kampanj Pippi of Today som stöttar flickor på flykt.

Detta inlägg publicerades i Hus & Hem och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s