Julgran/ar och granris

Tänk vilken lyx att kunna fixa sig en gran och en massa granris på sin egen skog(splätt) på Evatorp!!
I år blev det ju, som jag skrivit tidigare (här), en gran inomhus eftersom jag fått en ny julgransfot i julklapp av mig själv. Min röda tjockis-ängel kommer fram varje jul sen 2005. Temat för julgranen2020 blev rött&silver/grått, allt för att matcha julgransfoten,  julgransmattan och tjockis-ängeln.Eftersom jag har frossat i en massa romantiska julfilmer från USA på tv, ser det lite fattigt ut i min julgran. I USA har man så mycket pynt att granen nästan inte syns för alla kulor, glitter och andra julprydnader man hänger upp i granen. Men jag plockade fram vad jag hade i julpyntsväg och hängde upp i granen. En ny slinga var jag tvungen att köpa, för någon julgransbelysning hade jag inte.

Högst upp sitter mjukis-Nissan. Någon stjärna eller ängel att sätta i grantoppen äger jag inte. Jag måste nog bättra på julpyntinnehavet till nästa år!
Utegranar och granris ute har jag MÅNGA och MYCKET i år, både på framsidan av Villa Linnea och på altanen på baksidan.

Ljusen i granen på altanen är trådlösa och går på AAA-batterier. Sladdlösa julgransljus (som går på AAA-batterier) är en himmelsk gåva. Såååå skönt att slippa trassel med sladdar! De ”brinner” länge, även ute.

Sen har jag ju en permanent/perenn ”julgran” i ena hörnet av tomten också.
I år är den uppstammad.
Till julveckan har jag hängt i blå kulor, knutit ett band runt stammen och satt dit dekorationer i form av mina betongtomtar (från Växjö).

(Tegel-pannorna och -stenarna är för att hålla presenningen på plats. Den ligger på marken sen 1,5 år för att ta död på kirskålen i den hörnan av tomten. Inte snyggt, men tyvärr nödvändigt.)

Ha en fin dag!
image_editor_output_image-1237557152-16071150507293287744448575487.png

Detta inlägg publicerades i Nya Villa Linnea och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s