Rödbetor

Förra året blev rödbetornas blast uppätna av hjortar/rådjur, så det blev inte mycket till skörd 2020. I år har jag täckt över rödbetssådden med fiberduk för att få ha den i fred.

Det verkar lyckat!

Vid en tjuvkik under fiberduken häromdagen såg jag att det växer väldigt tätt under fiberduken och att det behövde gallrings-skördas. Det gjorde jag i dag.
20210702_123311

En del rödbetor hade vuxit till sig riktigt bra. Skörden räcker nog till en liten burk picklade rödbetor till vinterns pytt-i-pannor. Resten av rödbetorna får växa till sig några veckor till innan skörd.

Rödbetorna som jag sådde i den gamla odlingstunnelns bädd-rester på Evatorp, utan skyddande fiberduk, har jag grävt upp och försöker få att ta sig i en pallkrage på Villa Linnea. Troligen har många av fröerna ätits upp av fåglar, för det var inte många som kommit upp, eller så var det oerhört dålig grobarhet på rödbetsfröerna. Dessutom ”drunkade” de som iaf hade kommit upp, i en massiv bädd av ogräset nate. Naten ser så fin och oskyldigt ut ett och ett, men oj vad den kan växa till sig om den får möjlighet. Rödbetsfröerna hade inte en chans.

Tillsammans med de första broccoli-buketterna ser dagens skörd riktigt trevligt ut.
20210705_131049

Ha det gott!
sign21

Detta inlägg publicerades i Köksträdgården, Nya Villa Linnea och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s