Förberedelserna för odlingssäsong 2022

I dag gick startskottet för odlingarna 2022. Det är (givetvis) vitlöken som är först på plats i en pallkrage på Evatorp.

Vattnet på Evatorp är avstängt, ”kubiken” är tömd på regnvatten, all potatis och alla morötter är skördade, grönkålen är flyttad till Villa Linnea, pallkragarna är inbäddade i ensilage, skräpet är uppeldat och hjortarna och rådjuren har kalasat på det som blev kvar av broccolin.

I morgon ska det sista in från trädgården på Villa Linnea. Sen kan jag slå mig till ro med en bok, en stickning, lapptäckssömnad och förberedelserna inför advent och jul. Det har redan kommit upp en del ljusslingor i området. Det är förståeligt för det är så mörkt, så mörkt, men jag väntar till advent.

Ha det gott!sign

Detta inlägg publicerades i Köksträdgården och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s