Advents- & jul-shopping i Mariestad, Stockholm och i Töreboda

Ska man ha det som man vill ha nytt till advent och jul får man vara ute i god tid, mycket av det bästa tar snabbt slut. Affärerna är ute i väldigt god tid tycker jag, tidigare och tidigare för varje år verkar det som. I år har jag också varit ute i MYCKET god tid.

Nya ljusslingor
Ett nyöppnat RUSTA i Mariestad bjöd på ett stort sortiment av slingor av alla kulörer, alla längder och alla utföranden man kan tänka sig, med eller utan medföljande gran, kottar, stjärnor eller granris. Jag köpte två slingor med ”granris” att ha trappräckena utanför huset. Det har jag funderat på sen jag flyttade in i huset för 3 år sen, och nu slog jag till. Bild kommer till 1:a advent.

Återbruk
Kyrkornas SecondHand i Mariestad hade dukat upp massor med jul nu i veckan och det blev röda servetter, gardiner med röda amaryllis till ytterdörren, röda kaffemuggar, rödrutigt tyg till en linnehandduk, ett par knallröda jeans till julfirandet och band till ngt juligt inhandlat.

Julkalender
Förutom min ”ljusorm” med värmeljus som jag har varje år, är ett datumljus ett måste under december. I år blev det ett tjockt ”gilleljus” från Formcraft i Töreboda och där köpte jag även nya handdukar med julmotiv.

”Pepparkakshus” med belysning
Vid mitt besök i Stockholm i helgen blev det också jul/advents-shopping. Förutom lite smått & gott (typ servetter) köpte jag ett permanent pepparkakshus med belysning. Tillsammans med två ”Nötknäppare” (från förra året), glasgranar (arvegods), en svensk flagga och min röda lilla VW-bubbla blev det ett lite provisoriskt jullandskap i bokhyllan. Mer kommer!!!!!
20211115_101401

Ha en fin ”lill-lördag”!
sign21

Detta inlägg publicerades i Hus & Hem och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s