Plantering på hösten – Hösthallon & amerikanska blåbär

I denna fantastiskt varma november fortsätter jag höst(vinter?)planteringen av bärbuskar. Fast i morse var det frost och termometern  visade åtminstone +/- O.
I dag kom turen till de 5 nyinköpta plantorna hösthallon och de 4 plantorna amerikanska blåbär som kommer från Gården.
Blåbärsplantorna fick sina nya platser i skogen borta vid frukostplatsen. Tyvärr har jag blandat ihop växtetiketterna, men sorterna är ´Patriot´, ´Blue Crop´ och ´Duke´. Fina lilla Trädgårdsfén, som flyttat med mig ända från Villa Linnea i Småland, fick en ny plats i blåbärsskogen .
20151117_101220.jpg
5 plantor hösthallon, 3 sorter;  ´Polka´, ´Autumn Bliss´ och ´Bohème´ planterades vid gaveln på carporten. Som ni ser kommer solen åt där, även så här sent på året, så jag tänkte det kunde vara en lämplig plats. Antagligen kommer jag att få ett h-e med återväxten av alla ormbunkar som jag röjt bort där, men jag får ta det bekymret i vår.
IMG_3976.JPGNu är det slutplanterat för i år. Snart styr jag kosan mot Stockholm för ett vinteruppehåll i trädgårdsarbetet. Men innan dess ska uthuset bli klart (på fredag) och alla pinaler som står spridda på tomten ska få komma inomhus, avloppsbrunnen ska tömmas och vattnet ska stängas av. Tjoho, livet på landet!

sign2

Detta inlägg publicerades i Frukt & Bär, Köksträdgården och märktes , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Plantering på hösten – Hösthallon & amerikanska blåbär

  1. anjahill skriver:

    Du imponerar stort på mig med din handlingskraft Eva Linnea!
    /Anja

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s