Mina planer för framtiden

Sikta mot stjärnorna,
så når du i alla fall trädtopparna!

Fullmåne på Evatorp sep 2015 (3554).JPG
Min framtid ser väldigt ljus ut, om man får tro stjärnorna. Men jag är en person som trivs bäst med att ha en dirigentpinne i min egen hand och själv dirigera mitt liv. Dessutom skriver jag helst musiken (och texterna) själv. Jag lyssnar in (många) människor, läser massor och gräver i min egen erfarenhet, men sen ”kokar” jag ihop ett mischmaschigt libretto (story-board) till min egen opera. Musical notes.svg

960-440_utan_text

Planerna för 2016
Planerna inom den närmsta framtiden är att
1) Utveckla min blogg
2) Utveckla mitt fotograferande
3) Hitta ytterligare ett sätt att fylla på min energi
4) Förbereda odlingssäsongen

Planerna som ligger så nära i framtiden har ju redan passerat utmanings-stadiet och övergått till en handlingsplan och/eller en aktionsplan. Punkterna 1-3 är påbörjade och nu ska jag ta i tu med punkt 4. Då gäller det framförallt att planera för den 4-åriga växtföljd som jag vill hålla i odlingslådorna.

20160105_064218

Planerna på lite längre sikt, men inom 2016, är att
5) Måla exteriört på Evatorp (färgval & utförande)
6) Röja i skogen öster om Evatorp för att göra en skogslund på den delen av tomten
7) Plantera 1-2 fruktträd och plantera en rosenhäck som ger massor med nypon
8) Iordningställa en grillplats
9) Genomföra en odlingssäsong i Köksträdgården
10) Förädla de grönsaker, frukt & bär som inte äts upp under säsongen

Punkterna 5-10 har också passerat utmanings-stadiet och övergått till en handlingsplan. Återstår att skriva ner handlingsplanen. Då har man nå´t att hålla sig till när det kör i hop sig, för kör i hop sig det gör det, hur noga man än planerar.

20150920_070452.jpg

På längre sikt
På längre sikt (efter 2016) är det viktigare med visioner, val av inriktning och önskemål när det gäller hur musiken i mitt livs opera ska spelas, uppfattas och tas emot.

Min vision
Min vision är att ha en trädgård som jag kan visa upp för andra 2018.
(!OBS! INTE 2016, som det står på bilden).

2016.jpg

Inriktningen på Evatorp
Min inriktning på odlingsverksamheten på Evatorp är att i största möjliga mån odla ekologiskt, odla ätbara och folkmedicinskt intressanta växter och eftersträva att bli självförsörjande under hela året på ägg, frukt, bär & grönsaker. Jag eftersträvar också ett hållbart liv med återbruk, sopsortering, miljövänliga val och resurssnål konsumtion som ”honnörsord”.

Önskelista
Så här ser min önskelista ut när det gäller utvecklingen av Evatorp efter 2016:
Hönshus med 1 tupp och 5 hönor
Vattenutkast på utsidan av torpet
Fortsatt renovering inomhus (Renoveringen är påbörjad av tidigare ägare)
Växthus
Fler fruktträd & bärbuskar
Utekök
Uteplats under tak
Soluppvärmd dusch
Varmvattenberedare (inomhus)
Jordkällare
Vinterträdgård (som utbyggnad av torpet)
Damm

20160103_164722

Mitt collage (”mood-board”) för 2016

Förhoppningsvis kommer jag att ha massor med gäster på Evatorp som jag ska hälsa välkomna, bara vara med, härbärgera, underhålla, utspisa, arbetsleda och tacka. Speciellt har jag tänkt att tacka de som ställde upp för mig under hösten 2015, när jag hade en tuff, tung & tråkig period i mitt liv.

sign2

Detta inlägg publicerades i Ekosofi och märktes . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Mina planer för framtiden

  1. Kerstin Lindell skriver:

    Jag tror du kommer att genomföra allt detta på sikt Det ska bli roligt att följa dina ambitioner👍🌻🌻🌷

    Gillad av 1 person

  2. Så roligt att läsa detta inlägg! Vi är på väldigt olika platser i livet, men har många gemensamma mål när det gäller odling, miljötänk och självhushållning. Det ska bli intressant att följa utvecklingen, lycka till med allt!

    Elin

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s