Ny kamera kräver nya linser

När jag började ”leka” med min nya kamera märkte jag att det var svårt att se riktigt skarpt. Med glasögon gick det bra, trots att jag har progressiva glas, men med korrigeringslinserna var det svårare. Man tittar ju reflexmässigt och automatiskt med sitt dominerande öga i kamerasiktet, så jag tänkte att jag hade problem med skärpan eftersom linsen som korrigerar mitt högra/dominerande öga, korrigerar mitt seende på långt håll. Mitt närseendet är nämligen ganska kasst om jag blundar med mitt vänstra öga.

20160106_103459.jpg

Det blev en tur till optikern för koll och det visade sig att jag behövde starkare linser.

IMG_5269.JPG

Nu är linserna uthämtade och ska testats i morgon vid en (förhoppningsvis) ute-sejour med kameran. De beror på hur kallt det är.

Vi ses i morr´n!sign2

 

Detta inlägg publicerades i Ditt&datt. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Ny kamera kräver nya linser

 1. Laila skriver:

  Skönt när det går att fixa så lätt! Ska till oftamolog nästa vecka för mitt dubbelseende.Hoppas få hjälp för det är fruktansvärt irriterande!
  Kram

  Gillad av 1 person

 2. lanclin skriver:

  Tänk vad en ny kamera kan hjälpa till med! 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s