Frukt & Bär

Det ser ut som om jag kommer att få smaka på ett eller annat äpple från mitt ”Väninneäppelträd” redan i år. Grundstammen ger kanske frukt redan första året, vad vet jag.

Det gamla äppelträdet, som stod här när jag flyttade in, ser ut att ge lite mer frukt i år än förra året. Det ser nästan ut som om jag kommer att behöva kartgallra på vissa ställen. Lycka!
IMG_7470
Krusbär och vita vinbär kommer jag att få en hel del av.

De svarta vinbären ser ynkliga ut och Goji-bären lyser med sin frånvaro (men grenarna är bladiga och fina). Blåbären i Skogslunden ser ut att ha torkat bort, de flesta. Jag får hoppas på vild-hallon och blåbär från skogen och möjligtvis några hösthallon från min egen trädgård.

Blodflädern har vuxit till sig och har fått tre blomklasar. Det är strongt gjort av en stackars buske som blivit flyttad tre gånger på kort tid.

Chokladkörsbärsbusken är fortfarande väldigt liten, men den fick några blommor i våras och nu sitter det några bär på en av grenarna. Hoppas jag hinner före fåglarna!

Ett och annat nypon ska väl de nya rosenbuskarna kunna leverera redan i år, tycker jag, så jag åtminstone kan få en liter nyponsoppa att njuta av.

Nytillskottet i ”Frukt & Bär”-avdelningen ska bli ett päronträd.
sign2

Detta inlägg publicerades i Frukt & Bär, Köksträdgården och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s