Primadonnornas Primadonna

En av de primadonnor som fanns med i boken ”Trädgårdens praktfulla primadonnor och stolta statister” som jag skrev om här, var Pion. Det är nog den mest primadonniga Primadonnan man kan tänka sig! Mina pioner är dessutom VITA. Kan man önska sig något mer?! Pionerna fanns på Evatorp när jag kom hit och jag blev givetvis jätteglad när jag såg att de fanns liv i de vissna kvistarna som ju blir kvar om man klipper ner pionerna på hösten. Sen började jag ana att de var vita och jag blev ännu gladare. Nu är jag alltså lycklig ägare till vita pioner. Det kännsl inte så pjåkigt!?

Primadonnan Pion har fint sällskap av en annan primadonna, Kaprifol, i trädgården.
IMG_7528.JPG
Till primadonnorna räknas också Digitalis, tycker jag. Jag har just hittat en rosa i skogsbrynet. Helt plötsligt såg jag något som lyste så fint rosa borta vid de mörkgröna granarna och vita björkstammarna. Vilken överraskning!

Ha en fin vecka!

Själv ska jag jobba vidare med att utvidga den ovala blomsterrabatten. Det börjar bli dags nu, för det står några perenner ”på kö” i sina krukor och så kommer det inte dröja länge innan jag kan plantera de första sommarblommorna.
sign2

Detta inlägg publicerades i Blomsterträdgården och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s