(Ofrivillig) Insyn i ett getingbo

Nu har jag fått årets första getingstick. Ajajaj, det gör ont.
Vilket gift de har de där små gynnarna!

Jag tänkte att jag skulle röja upp lite i ”fulhörnan”, men av det blev intet. När jag lyfte på en av de gamla hängrännorna flög det upp ett ilsket gäng getingar och anföll mig. Jisses, jag vet inte hur många nanosekunder det tog för mig att kasta av mig tröjan, men som sagt, en liten gynnare hann sticka mig.

Men ……. Inget ont som inte har något gott med sig. Jag fick en intressant insyn i ett getingbo som förlorat sitt ”tak”. Getingarna hade tydligen byggt sitt getingbo från hängrännan och när jag ryckte väck den flög deras ”tak” all  världens väg.

Vilken aktivitet det blev!
Dagen därpå såg det ut så här:
IMG_7565.JPG

Det är inte bara bin som är flitiga, de där getingarna kan de också.
Nytt tak byggdes över en natt. Storartat!

sign2

Detta inlägg publicerades i Hus & Hem och märktes . Bokmärk permalänken.

En kommentar till (Ofrivillig) Insyn i ett getingbo

  1. Pingback: Den Ovala rabatten i blomsterträdgården |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s