Primadonnan Vallmo

Det har dykt upp en primadonna till i min blomsterträdgård, en vallmo, i en helt fantastisk färg. Färgen passar alldeles utmärkt i Ovala rabatten med temat vitt/blått/lila/rosa. Hade den varit illorange, tror jag att jag hade tagit bort den.
IMG_7561.JPG
Givetvis är färgen ännu vackrare i verkligheten, men jag tror det stämmer ganska bra ändå. Just den här Vallmon är 118 cm hög. Jag ser att en hög variant till är på gång och de lägre kommer det massor av. Jag har lyckligtvis glömt var jag stulit frökapseln, men jag undrar om den inte kommer från Skillebyholm.

Den här Vallmon ska jag absolut samla frön från när den blommat ut och bildat sin ”kapsel”. Nå´n som vill ha? Skriv isf i kommentarsfältet.

Jag känner att jag nog måste uppgradera mig en aning nu när jag har så många promadonnor i min närhet här i skogen, men jag har iaf rosa trädgårdsbrallor.

Ha en bra dag!
Känner du dig som en primadonna?
sign2

Detta inlägg publicerades i Blomsterträdgården och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s