Blomkål

Mitt första egenodlade blomkålshuvud har visat sig!

Så länge som jag har odlat grönsaker (och det börjar bli länge nu) har jag drömt om egenodlad blomkål. Jag har försökt några gånger, men aldrig lyckats. Blomkål kan jag äta både rå och kokt och grillad och stekt och gratinerat …. ja, i alla former. Bäst har jag alltid tänkt skulle vara egenodlad.

Nu är min önskan och dröm uppfylld.

img_8855

Jag köpte plantor från PLANTAGEN och planterade 25/5.

img_8856

Det är några/något till blomkålshuvud på G, men de/t är så litet. Troligen är den plantan från Gullspångs handelsträdgård och planterades 4/6. Jag vet egentligen inte vilken planta som är vilken, för jag har flyttat om dem. De stor alldeles för tätt.

img_8857

Så nu väntar jag med spänning på att huvudet ska bli lite större. Sen ska jag njuta av det både rått och kokt. Kanske gratinerat, om det blir nå´t över.

sign2.png

 

Detta inlägg publicerades i Köksträdgården och märktes . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Blomkål

  1. Vilken lycka ! Om man gillar kål förstås .. 😀 Det är så kul när något lyckas 😀 Hoppas du får fler huvuden att njuta av 😉
    Kram

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s