Löksoppa

Jag har ganska många lökar (alla sorter; gul, vit, röd) kvar sen förra säsongen, så nu är det dags att köra några lök-soppe-måltider.

Som för de flesta (tror jag) blir de allra minsta lökarna kvar till sist. Man tar ju gärna de största lökarna först, eller hur? Det blir mycket pill med att skala, men det är det värt. Löksoppan blir så god!

Med hembakt bröd, bregott och köpe-ruccola blir det en riktigt bra & god måltid. Ingen färgsensation precis, speciellt inte om man, som jag, kör soppan med mixerstaven för att få den mer slät. Recept: modifierat ICA-recept på Klassisk löksoppa. Jag kryddar även med muskot och ingefära för att få mer sting i soppan och använder min egen örtagårdsblandning isf bara timjan och mejram.
img_9991img_9994
Det är en konst att fota mat så att det ser gott ut. Jag tror jag får lägga mig i träning om det ska bli fler måltidsfoton.

Ha det gott!
sign2.png

Detta inlägg publicerades i Förädling, Köksträdgården och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s