Man tager vad man haver

I år har jag ett återhållsamt, återhämtande, återvinnande och återanvändande år.

När det gäller konsumtion av saker & ting ska jag leva efter den här konsumtionspyramiden, som jag hittade på bloggen Husligheter:

konsumentpyramid-husligheter

(husligheter.se)

När jag ska köpa, fixa, ändra eller göra något nytt, så ska jag alltid tänka efter;
Har jag nå´t hemma som jag kan använda?

När turen kom till att fixa dörrförsedda hyllor (alternativt ett vitrinskåp) till Ateljén kom jag på att jag hade hyllplan och hyllstegar ute på Evatorp som inte kom till användning där jag hade tänkt från början. De måste jag kunna använda på något sätt, tänkte jag. Till min glädje (och förvåning) var det en IVAR-hylla (IKEA). Det hade jag totalt glömt bort! Den har stått uppe i två av mina tidigare boenden (på bilden nedan i Nöbbele/Växjö), så det var en gammal trotjänare som kom till heders igen.

nobbele18

Zalmiak trodde nog att jag höll på att fixa en lekpark åt honom. Han gillar att klättra och har redan lyckats riva ner det mesta som satt uppe på anslagstavlan.

Till de hyllstegar och hyllplan som jag redan hade, köpte jag två IVAR-skåp som komplettering. Det blev en tredelad möbel med två sektioner med dörrar och en öppen hyllsektion mellan.

img_9999

Det blev hellyckat, tycker jag själv. Nu har jag möjlighet att ha saker lättillgängliga, som inte passar att ”visa upp” i det öppna stringhylle-systemet som jag har på motsatta väggen (typ ljus och servetter).

img_0008

Nu ska hela härligheten målas vit (eller inte!!) och dörrarna förses med knoppar (eller inte!!). Det blir kanske snyggast att behålla hyllan trävit och inte sätta dit några knoppar?
Det kanske blir bättre balans i rummet om den får vara trävit? Målar jag den vit, kan det blir för mycket vitt (metall, enl. feng-shui) i rummet eftersom bordet, taklampan och stolarna också är vita, förutom stringhyllan. Bets kanske kan vara ett alternativ?!
Det tål att tänka på!
Ska det bli knoppar, hoppas jag att jag hittar några användbara någon stans i mina gömmor. Där ligger det säkert några gamla, sparade, som kan komma till användning igen.

Ha det gott!
sign2.png

 

Detta inlägg publicerades i Ateljén, Ekosofi och märktes , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Man tager vad man haver

 1. Laila skriver:

  Gillar den där pyramiden! Men jag är redan ganska bra på att inte shoppa (till skillnad från Johan som alltid gör ”fynd”).
  Bra plats för praktisk hyllsektion. Varför inte lasera den vit, så mycket trävitt (som blir ganska trist gulbrunt med tiden) är väl inte så kul. Lasyrvitt är ju inte så påträngande som vitlack. Tål en livlig katts härjningar dessutom.
  Kram

  Gillad av 1 person

 2. anjahill skriver:

  Den där pyramiden kunde vara gjord av mig. Har nästan aldrig haft alternativ till den. Och, den funkar och är kreativitetsbefrämjande. Har dessutom insett att min smak är enormt exklusiv när jag tittar på något nytt – oavsett vad det är. För det mesta fastnar jag i det dyraste alternativet när jag ögonshoppar :-))! Men, om jag shoppar i second hand har jag ett helt annat medvetande – jag kollar på uttrycket som kan ibland vara bland de billigaste prylarna.
  Jag är uppriktigt för det mesta glad åt att inte kunna slösa hur jag vill. Det känns bättre på alla plan (förutom när jag drömmer om saker som verkligen skulle kosta en förmögenhet) att inte tillhöra de allra värsta på denna dyrbara jord.
  Tänker inte kommentera måla eller inte måla ;-)!
  Ha en supervecka!
  /Anja

  Gillad av 1 person

 3. Pingback: Man tager vad man haver 2 |

 4. Pingback: Det nya jordgubbslandet |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s