Fastetider

I dag är det Fettisdagen och på söndag är det första söndagen i fastan.

20170208_142607

För min del är det fastetid på riktigt. Jag brukar fasta någon gång på vårkanten varje år och i år hade jag planerat in mars som min fastemånad. Det är ingen ”sträng” fasta på potatisvatten och så, utan mer en halvfasta med smoothies, kaffe m havremjölk, A-fil, frukt- & grönsaks-juicer, te och annan flytande föda. Det viktigaste med mina fasteperioder är att bara leva på flytande föda och inte tugga. Även om man tuggar på något nyttigt, så är det ett evigt tuggande hela tiden. Blir jag sugen på nå´t då är det just något att tugga på, helst något krasigt. 10 dagar brukar jag hålla på. Några kilo går man ju ner, men kroppen ställer in sig på svält och sparar allt vad den orkar och släpper inte ifrån sig speciellt mycket. En veckas nedtrappning, 7-10 dagars fasta och sen en veckas upptrappning brukar vara rutinen. Det sista jag släpper, och det första jag lägger till, är frukostmackan. Den brukar smaka ljuvligt efter fasteperioden!
20170208_142625En semla, fastebulle, har jag faktiskt klämt i mig, men det var för ett bra tag sen. Fastan började jag trappa ner till direkt efter min influensa. Det var inte så svårt att fortsätta trappa ner efter 4 dagar med feber och ingen mat, bara (varm) dryck.

Om inte annat så får jag lite vårvibbar när jag fastar.

Ha det gott!
sign2.png

Detta inlägg publicerades i Hus & Hem och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s