Ett Trinett-kök är installerat på Evatorp

Trinett-kök är alla tiders i ett litet torp.

Jag valde det här.
Det kommer från intra och är 100 cm brett.

trinett

Nu är den gamla diskbänken (den sparades till ute-diskbänk) och skåpet under (det slängdes) borta. Ugnen, med två plattor ovanpå, och kyl/frys-skåpet har förpassats till ”Gästis”. Hova Rör levererade och installerade Trinettköket. En superduktig kille kom och gjorde ett jättebra jobb, snabbt och smidigt.

20170328_122329

Det kändes så himla bra att få lite mer utrymme i köket. Pumpen (som också stod i köket förut och tog upp plats) står utanför huset sen förra året. När kyl/frys-skåpet var borta kunde jag flytta in hyllan med köksgrejer från rummet. Så blev det mer plats där också!

20170328_122456

Ny ingångsdörr
Idag går man in i torpet genom en nyupptagen dörr på baksidan, men jag vill öppna den gamla ingångsdörren igen, så att man kommer in direkt i köket från framsidan av huset. Det känns som om det är mer riktigt att komma in från husets framsida, liksom. Dörren sitter kvar, men den har varit låst och tillbommad. Ni ser en skymt av dörren till höger på bilden ovan.
Men det var lättare sagt än gjort att öppna dörren, för det finns nämligen inga nycklar kvar till den. Dörren har säkert inte varit öppen de senaste 15 åren, tror jag. Låssmed sökes.

Ny arbetsyta
Eftersom jag inte eldar i vedspisen blir det den nya arbetsytan i köket. Jag har inga större matlagningsambitioner ute på Evatorp, så det räcker gott. Behöver jag en ugn någon gång, står ju den gamla på ”Gästis”. Stekpannan och kastrullerna jag har på Evatorp förvarar jag i vedspisens ugn och vedförråd (de nedre luckorna).

Återstår att fräscha upp den fina vedspisen! Den förtjänar lite kärlek och omsorg.
sign2.png

Detta inlägg publicerades i Hus & Hem och märktes , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Ett Trinett-kök är installerat på Evatorp

 1. Ylva skriver:

  Så fint du har fått det! Den gamla vedspisen är ju en pärla värd att ta hand om.
  Kramar

  Gillad av 1 person

 2. Anki skriver:

  Hej … hittade hit via vår gemensamma bloggvän Anette 🙂 Vilket litet gulligt hus du har! Perfekt med ett Trinettkök – och så bra att den gamla järnspisen finns kvar!
  Önskar dig en fin vårhelg!

  Gillad av 1 person

 3. Pingback: Öppet torp |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s