Magnolian ´Susan´

Nu har en av mina stora trädgårdsönskningar slagit in!

Jag har länge (alltid?) önskat mig en magnolia. De har de absolut vackraste blommorna, de blommar på bar kvist tidigt på våren och de har alltid fascinerat mig.

Nu är hon här; min egen Magnolia ´Susan´!

Hon såg inte mycket ut för världen när hon kom i början av maj.
IMG_0322

Men efter ett tag såg det betydligt bättre ut.

Ännu lite senare (trots kylan!)

Krukan fick åka in på kvällarna den första tiden för det var fortfarande minusgrader på nätterna. Sen bars krukan ut igen till solen och värmen på dagarna. Nu är den planterad i mitten av Ovala Rabatten och misstänker jag att det kan bli frost på natten får hon ett skyddande täcke av fiberduk. Det har ju varit minusgrader några nätter nu i maj så fiberduken har varit på. Då ser det ut som om jag har besök av ett sött litet spöke där ute i Ovala Rabatten.

IMG_0365

Hon kommer att bli högst 1,5 m. Det passar bra här på Evatorp, eftersom hon står mitt i Ovala Rabatten. Det är nästan så jag längtar till nästa vår, när hon vuxit sig lite större och (givetvis!) kommer att blomma överdådigt.

sign2.png

 

Detta inlägg publicerades i Blomsterträdgården och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s